1/5
Наступна сторінка

Як обрати диван, від якого ви будете в захваті

Вибір дивану – це вибір не на один рік, тому до купівлі такої речі варто поставитися з усією серйозністю. Слід знати деякі основні правила покупки дивану, і, по можливості, дотримуватися їх. Правила ці досить прості.

Порада 1: зверніть увагу на зовнішній вигляд виробу

Неакуратні шви відразу скажуть багато про що. Наприклад, про те, що виробник не піклується про свою репутацію, і значить, від нього слід триматися подалі. І тільки якщо вам подобається зовнішній вигляд речі, тоді є сенс продовжувати оцінку виробу далі.

Порада 2: оберіть тип каркасу, який підійде саме вам

Основою будь-яких меблів є каркас. Існують три його основні види:

  • ДСП, який найчастіше обробляється покриттям, яке мінімізує виділення токсичних речовин;
  • фанера – з неї робляться висувні ящики;
  • деревина, яка обов’язково повинна бути добре просушеною.

Найбільш ненадійний з них – перший, тому ДСП і використовується переважно в конструкціях, які не мають суттєвої нагрузки.

Порада 3: зверніть увагу на тип наповнювача

Після того як з каркасом визначилися, варто ретельно ознайомитися з наповнювачами. Якісний наповнювач – це пружинний блок або пінополіуретан (з щільністю не нижче 25).

Порада 4: оберіть візерунок тканини

Що стосується візерунка тканини, то тут важко давати поради, оскільки, як відомо, смаки у всіх різні. А ось на товщину матеріалу увагу звернути варто. Тонка оббивка – це ще один невдалий спосіб заощадити. Уже зовсім скоро такий диван перетвориться на обшарпане чудовисько.

Порада 5: перевірте справність усіх механізмів

У якісного вироби метал повинен бути не менше 3 мм, без задирок. У всіх інших випадках велика ймовірність, що вже зовсім скоро механізм перестане працювати.

Порада 6: запитайте у продавця про наявність гарантій на диван

Звичайно, що показником надійності продавця є наявність гарантій і можливість у разі браку замінити диван на більш якісний аналог.

Якісних вам диванів і гарного настрою!

Категорія:
Створено:
13:21 - 16.10.2018
Поширити: