1/5
Наступна сторінка

Правильні меблі для маленької кухні

кухні

Кухня для господині – це її робочий кабінет, в якому зазвичай знаходиться вся необхідна побутова техніка, посуд і меблі для зберігання продуктів, приготування їжі та миття посуду. Крім підвісних шафок і підлогових шаф для посуду і продуктів, потрібна ще і зручна робоча поверхня – стільниця.

Використання простору на маленькій кухні

У квартирах з маленькими кухнями досить складно розмістити всі предмети меблів і техніки, які хочеться мати на кухні. Залежно від планування кухні, можна вибрати гарнітури лінійної або кутової конфігурації. Для квадратних кухонь підійде кутова, а в витягнутих прямокутних приміщеннях логічніше поставити лінійний гарнітур.

Одна з головних умов для зручної роботи – це оптимальне розміщення робочого трикутника: плити, холодильника та мийки. Господині доводиться переміщатися найбільш часто саме в вершинах цього трикутника. Якщо є можливість, необхідно передбачити острівці робочої поверхні між цими зонами для зручності приготування їжі.

кухні

Непогано б використовувати весь можливий простір, щоб зайняти приміщення. Підвісні шафки можуть бути досить високими, з антресолями, в яких можна зберігати рідко використовуваний посуд. Оптимального використання простору під підлоговими шафами можна домогтися, зробивши висувні ящики для зберігання важкого посуду, листів для духовки або сковорідок.

У гарнітурах для невеликих кухонь варто використовувати різні “розумні” системи зберігання, сучасні аксесуари і приналежності. Для того, щоб ефективно використовувати простір шаф, існує безліч типів систем зберігання:

  • викатні;
  • висувні;
  • поворотні.

кухні

Різні механізми дозволяють полегшити доступ в кутові шафи для того, щоб дістати те, що знаходиться в них – посуд і інше кухонне начиння. Дверцята на навісних шафках краще зробити розсувними, відкидними або піднімаючимися, а також складними, тому що вони займають менше простору при відкриванні, ніж традиційні розпашні.

Оптимізувати розміщення дрібних предметів, які найбільш часто використовуються при приготуванні їжі, допомагають рейлінги з гачками або навісними поличками. Стільниця може залишатися вільною і раціонально використовуватися для готування.

У невеликих гарнітурах можливе використання різних відкидних або розсувних стільниць або складних столів. Вони займають мало місця при зберіганні, але, при необхідності збільшити робочу поверхню або обідній стіл, їх можна розкласти.

кухні

Виробники кухонних гарнітурів враховують побажання і потреби господинь, тому цілком можна підібрати готовий меблевий гарнітур з необхідним набором меблів. Якщо ж хочеться втілити свої мрії, можна замовити виготовлення меблів в спеціалізованих меблевих ательє і майстернях. Гарний і сучасний кухонний гарнітур з “розумною” системою зберігання, зручними поличками і місткими шухлядками може допомогти господині перетворити кухню не тільки в кімнату для приготування їжі, а ще й в місце, де затишно і комфортно зібратися всій родині на спільний обід або вечерю, чаювання і душевну розмову.

Категорія:
Створено:
14:39 - 16.10.2019
Поширити: