1/5
Наступна сторінка

Як вибрати корпусні меблі для вашого будинку

корпусні меблі

Напевно, спочатку слід дати загальне поняття про корпусні меблі. Їх назва походить від корпусу – основи майбутньої конструкції. Його ще називають каркасом, «скелетом», але суть залишається одна: на ньому тримаються всі інші елементи меблів.

Виробники намагаються йти в ногу з часом і дбають про те, щоб корпусні меблі, які виготовляються, відповідали принципу модульності, адже саме такі моделі відрізняються своєю функціональністю і цілком влаштовують покупців як дизайном і якістю, так і ціною.

Звичайно, вибираючи меблі, кожен покупець буде керуватися своїми уподобаннями по стилю і кольору, дизайну і фактурі. Ми ж хочемо розповісти про таку важливу сторону питання, як параметри якості. Саме вони характеризують корпусні меблі з практичної точки зору.

Корпусні меблі та особливості їх виготовлення

  1. Корпусні меблі виготовляються з цільного дерева, МДФ і ДСП.
  2. Звичайно, дерево найбільш міцне, довговічне і екологічне, і навіть доторкнутися рукою до нього приємно. Однак через високу вартість далеко не всі можуть дозволити собі придбати такі меблі.
  3. Спресовані і склеєні стружки тирса складають основу плит ДСП, що застосовуються для виробництва корпусних меблів економ-класу. Такі меблі досить міцні, але, з точки зору екологічної безпеки, не дуже благополучні. Ще один «мінус» ДСП: ненавмисно пошкодивши захисне покриття на якійсь ділянці меблів, ви можете незабаром побачити, що плита «кришиться»; втім, така неприємність трапляється з нею і без пошкодження покриття.
  4. Плити МДФ, основою яких служить склеєна деревний пил, використовуються для виготовлення корпусних меблів, що за класом займає місце між меблями з дерева і виробами з ДСП.корпусні меблі Львів
  5. Хотілося б акцентувати увагу на важливості таких етапів виготовлення меблів з МДФ і ДСП, як розпилювання плит і нанесення на відповідні ділянки захисного покриття. Якщо і те, і інше зроблено неякісно (особливо на криволінійних деталях меблів), є сколи, можна зі стовідсотковою впевненістю очікувати початку «кришення» плити в цьому місці.
  6. Досить часто корпусні меблі виготовляються шляхом комбінування МДФ і ДСП, що дещо покращує її характеристики. І все ж: якщо ціна меблів із цільного дерева для вас прийнятна, краще купити саме такі меблі.

На що звернути увагу при виборі корпусних меблів?

  1. Перед покупкою не зайвим буде перевірити товщину панелей в різних деталях меблів. Півтора сантиметра – це нижня межа товщини для будь-якої частини меблів, і, побачивши нижчі параметри, покупець має всі підстави засумніватися в надійності і довговічності виробу.
  2. Торці корпусних меблів (за винятком меблів з дерева) завжди обробляються кромкою. Покупцеві обов’язково слід переконатися, що кромка, будь вона металева або пластикова, закріплена якісно, ​​надійно.
  3. Найважливішим параметром якості корпусних меблів є дверцята. Якщо вони погано (важко) відкриваються і закриваються, це свідчить про недотримання правил їх навішування. Перевіряйте дверцята і з внутрішньої сторони – при якісному кріпленні ручок тут буде видно головки від металевих гвинтів. І ще маленька підказка: вигадлива конструкція дверцят, найчастіше, взаємопов’язана з гарною якістю меблів.
  4. Кріплення, елементи якого повинні бути обов’язково приховані від погляду – також один з критеріїв оцінки споживчих якостей корпусних меблів. Намагайтеся вибирати меблі з металевим кріпленням, адже пластиковий набагато менш надійний. Звертайте увагу, чи є в потрібному вам предметі меблів додаткові кріплення, що дозволяють, наприклад, переставляти полички на різну висоту (це до питання про дотримання сучасного принципу модульності).корпусні меблі
  5. Говорячи про металеву фурнітуру, тобто про петлі, гачки, ручки і т. д., слід зазначити цінність фірмового знака, який може бути виявлений вами на цих деталях. Його наявність – свідоцтво якості фурнітури. А якщо подумати, то, швидше за все, меблі теж якісні (адже, за логікою, навіщо на погані меблі ставити хорошу фурнітуру?).
  6. Перевірте також яка стійкість корпусних меблів, чи достатньо міцності в місцях з’єднання її елементів. Нехай вас не бентежать погляди продавців – по можливості нахиліть, похитайте меблі і зробіть свій висновок.
  7. При наявності власних уявлень про те, якими мають бути корпусні меблі вашої мрії, придбайте їх на замовлення. Так ви отримаєте можливість реалізувати свої дизайнерські та конструкторські ідеї, показати свою індивідуальність.
  8. Ознайомтесь з діючими зразками меблів, які раніше були куплені людьми на замовлення і вже пройшли перевірку часом. Переконавшись, що потенційному виконавцю вашого замовлення можна довіряти, звертайтеся!
Категорія:
Створено:
10:33 - 10.09.2019
Поширити: