1/5
Наступна сторінка

Як вибрати безпружинний матрац?

матрац

Здоровий сон – умова, яка обов’язкова для правильного та повного функціонування людського організму. Його наявність дозволяє нам добре відпочивати й набиратися нових сил для наступних дій. Багато хто полюбляє лягти спати майже вночі, дехто навпаки – засипає раннього вечора, але й прокидається рано. В будь-якому випадку все залежить від поверхні, на якій відбувається відпочинок.

Враження звичайних людей та різноманітні досліди указують на те, що найкращим варіантом для сну є безпружинний матрац. Ознайомитись з виробниками, які пропонують свою продукцію у Львові, можна за посиланням на сайті.

На що варто звернути увагу при виборі безпружинного виробу

Вирішивши купити безпружинний матрац, необхідно обрати відповідну модель саме для себе. Бо бувають матраци з декількох прошарків або моноблочні. Є різниця і в жорсткості. Обираючи, варто звертати увагу на власні відчуття й здоров’я. Наприклад, при деяких проблемах зі спиною не рекомендується використовувати для сну занадто м’які матраци.

Велику увагу слід звернути на наповнювач. Найякіснішими вважаються вироби з латексу. Щоправда, й вартують вони більше. Латекс оптимально підлаштовується під форму тіла людини. Така модель є ергономічною й антиалергенною. Плюс до того латексні матраци мають антистатичні властивості, а також здатні витримувати значні навантаження, що підходить для людей з надмірною вагою.

Ще один популярний варіант наповнювача – кокосовий. Моделі такого плану відрізняються великою жорсткістю. До того ж вони «дихаючі». Вони мають чудові ортопедичні властивості, дуже міцні й пружні. Їх часто рекомендують людям, схильним до ревматизму. В якості наповнювачів можуть використовуватись й різноманітні синтетичні матеріали, що призводить до зниження вартості та збереження основних ортопедичних функцій.

Кому варто користуватись

Реально, описані моделі матраців підходять для людей будь-якого віку й статури. Необхідно тільки врахувати деякі моменти фізіології. Так, для людей з зайвою вагою краще підібрати більш жорстку модель. Людям похилого віку зазвичай більш підходить м’який матрац. Для дітей рекомендується обирати безпружинний матрац з кокосовим наповнювачем. А у випадку наявності будь-яких захворювань спини чи суглобів, модель варто обирати, попередньо проконсультувавшись у лікаря-ортопеда.

Категорія:
Створено:
11:51 - 27.04.2020
Поширити: