1/5
Наступна сторінка

Як вибрати крісло в кабінет?

Успіх будь-якої роботи залежить від умов, в яких працює людина. Тому забезпечивши собі комфортне робоче місце, ми робимо крок назустріч своїм цілям. Щоб якісно виконувати свої обов’язки за робочим столом, потрібно мати комп’ютер, стіл і зручне офісне крісло. Вас не має відволікати біль у спині, незручне положення крісла чи втома рук і шиї. Ось чому ми вирішили створити цю статтю і допомогти вам обрати справді комфортні офісні меблі.

Характеристики офісного крісла

Почнемо з характеристик робочого крісла:

  • функціональні механізми;
  • матеріали;
  • виробник;
  • кольорова гама і дизайн;
  • ціна;
  • габарити;
  • навантаження, яке може витримати крісло;
  • вплив на здоров’я.

Функціональні механізми

  1. У недорогих моделях крісел є механізм піастра. Це найпростіший механізм, завдяки якому можна здійснювати регулювання висоти крісла за принципом «вверх-вниз». Також можлива більш складна конструкція, а саме пружинний механізм, який дає можливість регулювати положення крісла в 3 напрямках: вверх-вниз по висоті, нахил вперед-назад по спинці, вище-нижче у положенні спинки відносно сидіння.
  2. Механізм топ-ган. Цей механізм дає можливість кріслу гойдатися. Подібні механізми можуть мати різні назви, до прикладу, anyfix, tilt з функцією гойдання.
  3. Також в конструкціях крісел використовують й інші механізми, до прикладу систему мультиблок. Вона найчастіше використовується в конструкціях крісел для керівника, оскільки має розширені функціональні можливості і варіанти регулювання. Це механізм, який дозволяє здійснювати вільне гойдання і регулювання положень спинки і сидіння в широких межах, аж до напівлежачого стану.

Матеріали

Оббивка крісла може бути з різних синтетичних тканин, а також з натуральної шкіри та шкірозамінника. Матеріали, які використовуються для даного виробу мають бути довговічними та стійкими до різних подразників, не мають вигорати та електризуватися. Вироби зі шкіри або шкірозамінника є дорожчими ніж синтетичні матеріали.

Також декілька слів про наповнювач. В основному виробники використовують два види наповнювача – поролон і пінополіуретан. З цих двох наповнювачів якіснішим є другий, оскільки він виготовляється за певною технологією та враховує анатомічні особливості людини.

Салон Merx, крісло Moris

                                                                                                                                                           

Дизайн і колір офісного крісла

  • Наявність на кріслі додаткових елементів, на зразок валика під поясницю чи підголовника говорить про те, що дане крісло відноситься до сегменту класу люкс і  підходить керівникам.
  • Темні кольори є більш практичними (проста всім відома істина!).
  • Колір крісла має підходити під інтер’єр кабінету.

Виробники

  1. Китай. Не забувайте, що є дешевий китайський продукт і продукція еліт-класу, тому ціни тут будуть корелюватися.
  2. Італія зазвичай не передбачає недорогих варіантів, хоча ціни й відрізняються у різних виробників.
  3. Європейські марки зазвичай мають чітке співвідношення ціна-якість.
  4. Також на цьому ринку конкурентну продукцію виготовляє й Україна. Підтримавши вітчизняного виробника, можна зекономити гроші, і отримати не гіршу за якістю і ергономічністю продукцію.

 Габарити

Тут важливим моментом є робоче місце, де ви плануєте розмістити крісло.

Навантаження на виріб

Це максимальна вага людини, яку витримає крісло. Якщо не врахувати цей фактор, то крісло може передчасно зламатися. В середньому допустима нагрузка – 110-120 кг. В деяких моделях вона збільшена до – 160 кг.

Салон Merx, кабінет Zeus

Вплив на здоров’я

  1. Зараз в тренді еко матеріали, і тканини, які гіпоалергенні та нешкідливі для здоров’я.
  2. Ергономічність (ортопедичні властивості крісла, які допомагають знизити ризик захворювань шиї, хребта тощо).
  3. Є також можливість підігріву в деяких моделях та функції масажу (але все це продукція класу-люкс).

Враховуючи все вище сказане, для того щоб купити якісне крісло, потрібно витратити трохи часу на пошук інформації про виробників крісел. Також варто чітко виокремити базовий мінімум, який ви хочете від даного виробу.

Бажаємо вам вдалих покупок!

Категорія:
Створено:
15:19 - 17.10.2018
Поширити: