1/5
Наступна сторінка

Сантехніка: тенденції 2015

Сантехніка

Японська приказка твердить, що кухня – це серце будинку, а ванна – його душа. Саме тому слід ретельно підходити до вибору сантехніки, яка буде визначальною складовою цих двох приміщень, яка створюватиме настрій всієї оселі.

Як зробити свій вибір? Питання співвідношення ціни і якості перестало бути актуальним вже кілька років тому: всі більш-менш відомі бренди перестали економити на якості, а всі зусилля скерували на дизайн, креатив і відповідність новим тенденціям. Отож, ми спробуємо відстежити головні цьогорічні тренди.

Натуральність матеріалів

Цей тренд проходить наскрізною ниткою у всіх сферах дизайну, не оминув він і сантехніку. Несподіваної популярності в цьому руслі набувають мийки і раковини з бетону на основі джгутових волокон: такі вироби екологічні у виготовленні, легкі у догляді і міцні до пошкоджень. Виробники пропонують широке розмаїття всеможливих мийок, умивальників та раковин з цього матеріалу як для кухні, так і для ванної кімнати.

Також залишається популярною і минулорічна тенденція до встановлення ван з дерева чи натурального каменю, що особливо актуально для котеджів та квартир з великою площею.

Сантехніка

Фото з салону Алегро

Ретро сантехніка

Все нове – це добре забуте старе. Відтак, зростаюча популярність використання сантехніки «під старовину» з натуральної міді або латуні стає справжньою тенденцією. Саме така сантехніка більш за все надасть ефект старовинності вашій кухні чи ванній кімнаті. Сучасні технології, як-от використання найновіших систем у змішувачах чи захисне покриття матеріалу зовні, забезпечать зручність експлуатації та догляду за виробами.

Сантехніка

Сантехніка

Фото з салону Franke

Практичність

Ванна кімната вже не передбачає обов’язкову наявність ванни: її все більше практикують замінювати на душову кабіну. Особливо це актуально для невеликих приміщень, де ванна забирає занадто багато місця. Стінки душової кабіни мають бути зі спеціального пластику або скла: ніяких дешевих матеріалів, що швидко знищуються. Сантехніка темних кольорів використовується дедалі менше саме через те, що потребує особливого догляду через надмірну видимість вапняних відкладень. Якісний хромований змішувач – саме те, що треба. Він навіть може бути вмонтованим у стіну задля зручності та економії місця.

Сантехніка

Фото з салону Santorini

Сантехніка

Фото з салону Franke

Мінімалізм і простота

Геть усе зайве, максимум простору – загальна тенденція в облаштуванні ванних кімнат. Простежується вона і в дизайні сантехніки: прості і прямі форми, без зайвої вичурності та надмірностей. Прагнення до простору перетворює тенденцію в облаштуванні «мокрих зон» – душу без стінок, що є частиною приміщення, відділеного, як окрема зона, лише візуально – на справжній тренд. Такі «мокрі зони» роблять все популярнішими використання душу з широкими насадками, що створює ефект водоспаду або тропічного дощу.

Сантехніка

Фото з салону Декостайл

Сантехніка

Фото з салону Santorini

Отож, сантехніка – це те, що створює дух вашої оселі, тому підійдіть до цього питання з усією серйозністю. Якщо, наприклад, ціну і якість стільниці на кухні гості не зможуть одразу визначити, то неякісний кран і мийка одразу зіпсують загальну картину. У ванній ми починаємо кожен свій день, саме вона створює настрій і покликана дати заряд бадьорості: поганий душ чи незручний умивальник аж ніяк цьому не сприятимуть. Тому при виборі сантехніки обов’язково зважте на те, що кухня – частина помешкання, де ви з родиною і друзями можете проводити чи не найбільше часу, а ванна кімната давно вже перестала бути лише туалетом і душем – це місце, де господар чи господиня можуть насолодитися спокоєм, подбати про себе, розслабитися у тиші. Саме такими маленькими радощами не варто нехтувати.

Категорія:
Створено:
13:03 - 16.10.2015
Поширити: