1/5
Наступна сторінка

Меблі в стилі Прованс: характеристики французького стилю

меблі в стилі прованс

Назва стилю Прованс має французьке коріння, і означає – провінція. Стиль зародився на початку XIX століття у Франції і отримав свою назву від однієї з французьких провінцій. Прованс – це уособлення французького кантрі, його характеризують легкість ліній і простота форм.

Загальні характеристики стилю Прованс

Інтер’єр в провінційному стилі поєднує блідий фон з вкрапленнями яскравих акцентів. В основі стилю присутнє поєднання потертих поверхонь меблів, недбало оштукатурені стіни, ткані матеріали, ніби вицвілі на сонці. В цілому інтер’єр повинен виглядати так, ніби все зроблено своїми руками, і кімната повинна бути наповнена відповідними меблями.

Меблі в стилі Прованс

Меблі в стилі Прованс володіють певними якостями. Найголовніша їх відмінність полягає у тому, що вони повинні бути або старовинні, або штучно зістарені. Ці меблі повинні створювати враження, ніби вони давно належать цьому будинку і ними користувалося кілька поколінь родини. Примітно і те, що такі меблі роблять тільки на замовлення за
спеціальними ескізами, тому кожен новий інтер’єр в стилі Прованс ніколи не повторить вже наявні.

меблі в стилі прованс

Найголовнішим елементом декору в стилі Прованс є старина. Дизайнери вдаються до різних хитрощів, щоб спеціально зістарити меблі. Це і впливає на неповторність декору та інтер’єру. В провінційному стилі буде доречно використовувати дерев’яні, плетені або ковані меблі. Плетені меблі використовуються часто для додання легкості інтер’єру. У будь-якому випадку, щоб ви не вибрали, меблі в стилі Прованс зроблять ваш інтер’єр затишним і світлим.

Дерев’яні меблі повинні бути пофарбовані в світлі кольори, але фронтони та окремі елементи можна відтінити іншим кольором. Так як для стилю характерна натуральність і природні кольори, то всі яскраві акценти меблів повинні бути затоновані такими природними фарбами, як:

  • охра;
  • аквамарин;
  • беж;
  • теракот;
  • лаванда;
  • олива.

На тлі блідих фарб меблів дуже яскраво виглядає барвиста оббивка диванів і крісел.

До вибору тканини слід підходити уважно, вона повинна не тільки відповідати стилю, але і бути зносостійкою. Малюнок, як правило, вибирають або квітковий, або з простими вертикальними смугами.

меблі в стилі прованс

Величезна різноманітність видів меблів в стилі Прованс підійде для кімнати будь-якого призначення, починаючи від ванни, і закінчуючи спальнею.

Для оформлення інтер’єру у стилі Прованс доречним буде використання:

  • комодів;
  • шаф;
  • буфетів;
  • етажерок;
  • масивних столів і стільців;
  • туалетних столиків з дзеркалами та
    інше.

У кухні досить зробити фасади в стилі Прованс, і весь інтер’єр придбає характерний стиль. Цим меблям притаманні громіздкість і грубість, що надає їм особливого шарму в інтер’єрі, але за рахунок світлих відтінків фарби такі меблі візуально здаються легкими і повітряними.

кухня прованс

Фурнітура меблів в стилі Прованс виготовляється або методом кування, або повністю патинується і забарвлюється в тон основного кольору самих меблів. Ковані предмети є  невід’ємною частиною стилю: узголів’я ліжка, підставки, ручки для меблів, полиці, спинки диванів – все це повинно мати витончену, але просту форму зі слідами старовини.

Переваги використання меблів у французькому стилі

Меблі в стилі Прованс можна замовити за індивідуальними ескізами, що дозволяє створити інтер’єр згідно вашої фантазії і потреб, але якщо ви вирішили самостійно підібрати деталі інтер’єру, то слід спиратися на характерні риси. Світлі природні фарби, прості лінії і наліт старовини – ось що характеризує справжній Прованс, тільки в такому випадку у вас в будинку запанує воістину прекрасний автентичний стиль провінційної Франції, який буде радувати вас затишною і теплою атмосферою.

декор прованс

Категорія:
Створено:
13:03 - 19.09.2019
Поширити: