1/5
Наступна сторінка

Креативні ідеї оформлення дитячої спальні 2019

дитяча кімната в стилі лофт

Дизайн дитячої кімнати має бути не просто казковим і барвистим, а й зручним та багатофункціональним. Інтер’єр повинен сприяти як плідному навчанню і творчій діяльності, так і комфортному відпочинку й сну. Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних ідей, які можна використати для оформлення дитячої.

Дитяча спальня в стилі лофт

Стиль лофт в інтер’єрі дитячої спальні – один з ідеальних варіантів. Для дитини будь-якого віку важливою є наявність великої кількості світла та нічим не захаращеного простору. До того ж таку кімнату з легкістю можна переобладнувати в процесі дорослішання її господаря.

Характерні особливості дизайну в стилі лофт:

  • необроблена висока бетонна стеля з відкритими комунікаціями;
  • масштабні незашторені вікна, що пропускають максимум світла;
  • стіни, викладені цеглою, оздоблені незграбною штукатуркою чи шпалерами, стилізованими під цеглу;
    підлога з натурального дерева, штучно зістареного, або з плитки чи ламінату «під дерево»;
  • прості металеві, дерев’яні дитячі меблі, що здатні трансформуватися (столи й шафи з висувними елементами, крісла та стільці на коліщатах; якщо кімната для двох, можна використати двоярусне дитяче ліжко);
  • приглушена кольорова гама (можна обрати бежевий, білий, теракотовий, сірий кольори, відтінок металік).

дитяча кімната в стилі лофт

спальня для дітей лофт

У кімнаті має бути наявна робоча, ігрова зона, місце для сну. Щоб відмежувати їх одна від одної, доцільно використати подіуми. Від перегородок доведеться відмовитися.

Інтер’єр дитячої в скандинавському стилі

Дитяча кімната в скандинавському стилі – це простір для творчості її маленького господаря. Зазвичай вона виконується в сірих та білих тонах. Щоб інтер’єр не виглядав занадто нудним, можна додати в нього яскравий декор у вигляді малюнків, іграшок, книжок. Особливості скандинавського стилю:

  • підлога вислана натуральною білою дошкою або нефарбованою деревиною світлих порід (дерево можна замінити стилізованим під нього ламінатом);
  • стіни пофарбовані однорідною світлою фарбою чи обклеєні шпалерами без орнаменту (одну зі стін можна виконати у вигляді грифельної дошки, де дитина зможе проявити свою художню майстерність, або оздобити шпалерами з візерунком);
  • меблі не повинні бути масивними й темними, вітаються натуральні матеріали, застосовані для їх виготовлення;
  • вікна не зашторюються, аби мати змогу забезпечити максимальне освітлення приміщення (якщо є бажання, можна повісити римські штори, виконані в пастельній тональності).

дитяча спальня

дитяча в скандинавському стилі

спальня скандинавський стиль

Якщо площа кімнати дозволяє, в ній оформлюється ігрова й робоча зона. Простір для відпочинку меблюється ліжком і диванчиком. Допускається використання пуфів. Можна встановити ігровий будинок чи намет, а на стінах розвісити полиці з бордюрами для різноманітних речей.

Еко-стиль в дизайні дитячої спальні

Оформлення інтер’єру дитячої кімнати в еко стилі – універсальне рішення, що підійде для дітей будь-якого віку та статі. Сучасний еко-стиль зорієнтований на такі основні кольори, як оливковий, ніжно-рожевий, персиковий, бежевий, пісочний. Можливе оформлення в білому кольорі.

Специфічні риси стилістики:

  • деревина та пробка як основний матеріал для декору стін, підлоги, стелі, виготовлення меблів (треба сказати впевнене «ні» пластику, шкірі, металу);
  • мінімалізм у виборі декору, у формі меблів;
  • відсилання до тематики природи (штори, шпалери, настінний декор із зображенням елементів флори та представників фауни);
  • використання декоративних предметів і меблів, виготовлених власноруч.

До речі, окрім дерев’яних меблів можна використати речі, виготовлені з лози, ротанга, соломи: стільці, тумбочки, крісла-качалки тощо.

Оформлення інтер’єру дитячої спальні в еко-стилі обов’язково треба доповнити живими рослинами, котрі посилять зв’язок із природою.

еко стиль дитяча кімната

спальня в еко стилі

Категорія:
Створено:
13:55 - 09.05.2019
Поширити: